Jos sinulla on myöhästymismaksuja yli 20 €, maksuissa on jotain epäselvää tai kyseessä on aineiston korvaaminen, ota ennen verkkomaksamista yhteyttä kirjaston tietopalveluun, puh. 044 740 1382 tai kirjasto@siilinjarvi.fi.

Haku

Esteettömät kirjastopalvelut

Kirjastojen esteettömyys

Siilinjärven pääkirjastossa on

  • Invapysäköintipaikat molempien ulko-ovien läheisyydessä
  • Ovikellot, joita soittamalla henkilökunta tulee avustamaan ovissa kulkemisessa
  • Inva-wc
  • Asiakastilat yhdessä kerroksessa, ei rappuja.

Vuorelan kirjastoon kulku myös esteettömästi. Kirjastoautoon noustaan rappuja.

Selkokirjaan on helppo tarttua

Kirjastossa on selkokirjoja sekä aikuisille että lapsille ja nuorille. Selkokirjoja voi hakea verkkokirjastosta hakusanalla "selkokirjat".

Selkokirjat on kirjoitettu selkokielellä, joka on yleiskieltä helpompaa suomea. Selkokirjat on suunnattu ihmisille, joilla on eri syistä vaikeuksia lukea tai ymmärtää yleiskieltä. Selkokirja käy myös lukijalle, joka vasta opiskelee suomen kieltä.

Lähde: Selkokeskus.

Celian logo.

Celia-kirjaston palvelut lukemisesteisille

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa esim. lukivaikeuden, heikon näön tai muun vastaavan syyn vuoksi. Palveluiden käyttäjäksi voit liittyä omassa kirjastossasi. Celian valikoimaan kuuluu jo yli 40 000 äänikirjaa, joita voit kuunnella maksutta suoraan verkossa. Valikoimasta löytyvät sekä vanhat klassikot että uutuuskirjat.

Lisätietoa Celian sivuilta.

Kuurojen liiton logo.

Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielinen kirjasto on verkkopalvelu, johon kootaan viittomakielistä aineistoa. Osa materiaalista on käännetty suomeksi tai ruotsiksi.

Kirjasto tallentaa Suomen viittomakielisten kulttuuria, historiaa ja kieltä. Aineisto on helposti kaikkien saatavilla eikä asiakkuus vaadi rekisteröitymistä. Kirjastoa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lähde: www.viittomakielinenkirjasto.fi